Vælg en side

Handel via nettet udfordrer de fysiske butikker

7. april 2021

En stor portion internet butikker giver i øjeblikket et bredt udvalg af fragttyper. Den mest moderne er for nærværende pakkeshops, fordi du på den måde nemt kan hente din ordre lige præcis når det passer ind i din kalender. Fragttypen er nemlig super let gængelig, og ofte tilmed den mest betalelige fragtløsning.

Du kan lige så vel tænke over at bestille ordren til levering til din private bopæl eller til dit arbejde. Metoden er en gang i mellem en lille smule mere omkostningsfuld, men tillige virkelig enkel. Den mest prisbevidste leveringsform er unægtelig selv at hente pakken, som dog kræver at du fysisk befinder dig tæt på internet selskabets lager.

De fleste firmaer på nettet frembyder muligheden for dag-til-dag levering på mange af deres produkter, som imidlertid står og falder med at ordren laves før et givent klokkeslæt, således at de kan nå at få produkterne ud af døren forud for at personalet drager hjemad.

En række online selskaber byder på levering uden omkostninger, men i de fleste tilfælde afkræver det at du handler for en bestemt pris. Som alternativ kan man beslutte sig for den billigste leveringsversion, hvilket ofte – hvad end du bor nær Helsingør, Solrød Strand eller Lemvig – vil blive at få leveret produkterne til en pakkeshop.

En sikkerhed for at e-handlen tilslutter sig den officielle danske lovgivning

Det er i dag usædvanlig gnidningsløst for købere at sammenligne priser (via fx PriceRunner) på tværs af online webshops og derved har adskillige online webshops set sig nødsaget til at nedbringe salgsværdien på mange af deres produkter – til børn og babyer, samt også til herrer og damer – helt i bund, og endda nogle gange tilbyde levering uden beregning.

Trods dette kan det ikke desto mindre være profitabelt at kontrollere nogle forskellige internet firmaer efter tilbud før du gennemfører dit køb, således at man er sikker på at få fat i den prisbilligste pris.

Man må imidlertid være opmærksom på, at ifald en shop på nettet sælger produkter til en salgspris der kan virke besynderligt favorabel, så er det mange gange være et signal om en uoprigtig e-shop. Handler med kort er på den anden side en del af en bestemmelse, der dækker dig som kunde overfor snydagtige webshops.

Vi tilråder køb med betalingskort eller betalinger med mobilen. Alternativt kunne du benytte en afbetalingsordning fra f.eks. ViaBill, når du higer efter at klare pengene senere.

Inden nogen handler hos en internet virksomhed behøver man i virkeligheden læse butikkens betingelser, det er dog typisk et omfattende arbejde.

Et nemt alternativ kunne være at granske hvorvidt e-butikken er godkendt af e-mærket, som skulle være et kendetegn for at internet butikken tilslutter sig de gældende danske regler, tillige med at webbutikken jævnligt besøges af fagmænd som er meget bekendte med de gældende bestemmelser. Desuden giver det dig anledning til assistance, når du oplever problemstillinger i processen med din handel.

Derudover er det fornuftigt at kunden er opmærksom på de mest betydningsfulde retningslinjer i forbindelse med ordren, fx den ombytningspolitik hjemmesiden garanterer. I den forbindelse er det på samme måde vigtigt, at man når som helst sikrer ens købsbekræftelse, således man fremadrettet kan bevise sin shopping, uanset om du søger produkter til en dame eller herre.

Leveringsdygtigheden er naturligvis ultra vigtig

Trustpilot frembringer immervæk ønskværdige muligheder for at betragte mange eksisterende brugeres omtaler og af den grund anbefaler vi, at du kigger nærmere på internet forretningens bedømmelser inden du færdiggør din shopping.

Facebook yder ligeledes visse ærlige løsninger til at få indtryk af e-forretningens kundetilfredshed. Derudover er der nogle internet shops som tilbyder kunderne at meddele en omtale af virksomhedens service, som ydermere burde tages i brug til at tage stilling til kundetilfredsheden.

Orientering vedrørende varer og online selskaber ajourføres hyppigt, men vi påtager os ikke ansvaret for modifikationer der muligvis er implementeret efter at vi sidst opdaterede vores oplysninger.