Vælg en side

DIY Fiber optisk blitz kabel opbevaring / transport

16. oktober 2020

Jeg har købt nye optiske kabler til min undervandsblitz, og de er lidt stivere end de gamle – nok fordi der er flere ledere i, så der kan komme mere lys igennem. De gamle virkede ikke med min nye flash-trigger, og det var ganske enkelt fordi de gamle kabler ikke lod nok lys slippe igennem. Med de nye kabler fungerer det, som det skal. Men nye kabler var ikke helt uden en udfordring – men det var ikke af teknisk karakter, men af praktisk karakter. Mine gamle kabler kunne jeg rulle sammen i en lille pap-æske som en makro-optik blev leveret i, og den passede fint i min håndbagage. Men de nye kabler kan ikke være i den æske, så jeg gik på jagt efter en løsning til opbevaring og transport af mine optiske blitz-kabler. Det viste sig, at Bauhaus havde en løsning på det.

Undgå at ødelægge optiske blitz-kabler i bagagen

Jeg ledte efter en eller anden form for rør, som jeg kunne have mine kabler i – og det skulle være et rør, der kunne ligge i min bagage og tåle den hårde håndtering, en rejsetaske ofte får, når den tjekkes ind og skal ud i flyveren. På en tur i Bauhaus fik jeg øje på nogle afløbsrør, og tænkte at kunne være løsningen. Jeg købte et rør, 2 skydemuffer og 2 propper. Efter at have savet det til, så det passer i længden, kunne jeg sætte mufferne på. Jeg borede små huller i propperne, så luften kan slippe ind og ud. Det er super let at lave, og for omkring 80,- har jeg et solidt rør til opbevaring og transport af mine optiske blitz kabler.

DIY - Optiske blitz kabler transport og opbevaring
DIY - Optiske blitz kabler transport og opbevaring
DIY - Optiske blitz kabler transport og opbevaring
DIY - Optiske blitz kabler transport og opbevaring