Vælg en side

Fototur til Roots i Egypten

23. februar 2022

Ubegrænset dykning i Rødehavet uden guide

Når man fotograferer under vand, vil man gerne have god tid til hvert billede, og har du været på de sædvanlige liveaboards og dagsture med båd fra Sharm eller Hurghada, har du nok også oplevet, at hele gruppen følger guiden, og det er lagt fra alle, der synes det er en god idé at hænge det samme sted i 20 minutter for at få det helt rigtige billede. Som regel kan man ikke undgå at skulle dykke med en guide, og det sætter nogle begrænsninger for, hvor meget tid man kan bruge på hvert motiv.

Missionen var klar: Vi skal kunne dykke, når vi vil, så længe vi vil og uden guide. Løsningen blev en dykkercamp i Egypten og valget faldt på Roots ovre på Hurghada siden. Der er ubegrænset dykning på husrevet (fra solopgang til kl. 17) og man kan tilkøbe ture til forskellige dykkersteder. Vi tog en tur til Abu Dabab for at se skildpadder, og det kan stærkt anbefales.

Roots dykkercamp

Roots er en primitiv camp, som ligger et stykke fra stranden (der var 550 skridt fra vores værelse til “dykkercentret” ved stranden). På stranden ligger deres dykkercenter/omklædning, hvor ens dykkergrej bliver flyttet frem og tilbage mellem campen hver dag, så man skal ikke selv slæbe udstyret frem og tilbage. På stranden ligger også deres frokostrestaurant, som serverer sen frokost fra kl. 13:30 – den sene frokost gør det svært at nå 2 eftermiddagsdyk (natdyk var desværre forbudt, da vi var der). Det vil være perfekt, hvis frokosten blev rykket til 12:30, så man let kunne nå 2 formiddagsdyk og 2 eftermiddagsdyk. Indkvarteringen er ikke luksuriøs – nogle at hytterne har ikke eget bad og toilet, men benytter fælles bad og toilet. Vi havde eget bad og toilet – nogle gange var der varmt vand og andre gange ikke, til gengæld var vandtrykket konstant meget lavt 🙂

Roots oversigt

Husrevet ved Roots

Husrevet ved Roots er godt og har en del at byde på, vi blev ikke trætte af at dykke på det, og regner med at tage derned igen næste år. På husrevet så vi hver dag Seamoths og Red Sea Walkman. Der var mange pufferfish og bluespottet stingrays, et par muræner og de sædvanlige ting man ser i Rødehavet. Når man hver dag kan dykke på det samme rev, kan man hurtigt få et overblik over, hvor anemonefiskene, juletræsormene og de andre ting, som bliver samme sted er. Så blev billedet ikke godt første gang, ved man, hvor man skal hen for at finde motivet igen. Der er bla. en rød anemone med et par anemonefisk, som blev fotograferet en del den uge, vi var der.

Det er helt perfekt at kunne dykke helt frit uden at skulle følge en guide – så man kan bruge et helt på dyk på et enkelt motiv, hvis det er det, man har lyst til. Ofte er maks. tiden for dyk 60 minutter på liveaboards og dagsturene, men her kunne vi dykke så længe vi ville – mit længste dyk på turen var 96 minutter. Drømmer du om frie dyk, hvor du kan dykke rundt, som du har lyst til, vil jeg klart anbefale en dykkercamp i Egypten. Vi var afsted i uge 7, og det er i deres vintersæson, som betyder meget blæst og dermed også strøm og høje bølger. Vi lå og vuggede nede på 10 meters dybde pga. bølgerne – det giver lidt udfordring med makrobilleder 🙂 Vi oplevede også udgående strøm næsten hver dag, heldigvis har de lagt reb ud, så man kan trække sig ind ved hælp af rebet, og det var nødvendigt for at trodse strømmen.

Herunder er nogle af billederne fra turen – både fra husrevet og fra Abu Dabab.