Vælg en side

Kursus i Undervandsfoto

13. juli 2020

Jeg var på kursus i undervandsfoto hos Fotografit fredag og lørdag. Vi var omkring 10 personer, og det var et helt perfekt antal – det gav tid til, at alles spørgsmål blev besvaret, og der var tid til alle.

Fredagenen stod på teori, hvor vi fik gennemgået forskellige teknikker og begreber, og fik kigget på lidt udstyr. For mig var der nogle øjenåbnere omkring fotografering – bl.a. sammenhængen mellem lukkertid, blænde og ISO. Jeg vidste noget om, hvad de forskellige ting gør, men lige at få helt styr på forholdet i mellem dem gav nogle redskaber, der kommer til at hjælpe med at fotografere fremover.

Vi fik udstukket fotoopgaver til lørdag, hvor teorien skulle omsættes til praksis. Vi skulle lave et makker-billede og et billede , hvor lyset kom bagfra.

Lørdag morgen startede ved Nato-molen i Ebeltoft, hvor vi var klar til at komme under vandet med kamera og løse opgaverne. Vi havde to dyk, og efter nogle gode timer under og over vandet, med meget god snak gik turen tilbage til Fotografit. Efter lidt tid til at få kigget og redigeret billeder, blev der afleveret et billede pr. opgave fra hver. Billederne blev gennemgået samlet og som altid, når mange tagber billeder fra samme sted, så bliver jeg overrasket over så mange forskellige vinkler og motiver, folk finder (og som jeg ikke selv har tænkt på).

Vi fik også gennemgået Lightroom og struktur for filer – dette sammen med indkøb af ny laptop gjorde, at jeg startede forfra med mine billeder, så der nu er lidt bedre styr på dem, end jeg havde tidligere.

Det var to rigtig gode dage, og jeg kan kun anbefale at melde sig til, hvis der igen kommer et kursus.

Billede fra fotokursus hos Fotografit

Billede fra fotokursus hos Fotografit – makkerbillede

Billede fra fotokursus hos Fotografit

Billede fra fotokursus hos Fotografit – lys skulle komme bagfra