Vælg en side

Mine begynderfejl med undervandsfoto

27. december 2017
Mit først undervandskamera var et engangskamera med 24 billeder på en rulle film – og jeg mener, det var vandtæt ned til 5 meters dybde. Jeg købte nogle stykker til min første tur til Egypten, og ventede spændt på at få dem fremkaldt, da jeg kom hjem. Resultatet var meget svingende. På nogle af billederne, var motivet rimelig skarpt og på andre billeder var det umuligt at se, hvad jeg havde taget billede af. Uanset var jeg hooked på snorkling og undervandsfotografering.

En hurtig undersøgelse af opgradering fra engangskamera med filmruller til digitalt kamera viste, at det var rimelig dyrt, hvis jeg skulle købe det, jeg aller helst ville have. Jeg indgik det første af mange kompromisser omkring køb af udstyr til undervandsfoto, og købte et Olympus U-770SW digital kamera, som var vandtæt ned til 10 meter. Så vidt jeg husker, kostede det omkring kr. 3.000 – 3.500 dengang. Og med det kamera lærte jeg en rigtig vigtig ting omkring udstyr til undervandsfotografering:

Vær omhyggelig når du håndterer udstyr til undervandsfotografering!

Efter nogle dages snorkling med det nye kamera, gik det i stykker, da der kom vand i kameraet (også kaldet flooding). Jeg har nok ikke været opmærksom på, at tjekke forseglingen mellem lågen til batteri og hukommelseskort, da jeg lukkede den. Der er sikkert siddet et hår eller noget andet skidt, der har tilladt vandet at trænge ind i kameraet. Udover kameraet var ødelagt, så var kortet i kameraet også ødelagt så de sidste billeder jeg tog gik også tabt. Det gav mig lektion nr. 2:

Kopier billeder fra kameraet over på din computer, hver gang du åbner kamerahuset!

Når en af de bedste ting ved ferien er at fotografere under vandet, så er et ødelagt kamera og mistede billeder noget af en showstopper. I dag sørger jeg altid for at kopiere billeder fra mit SD-kort over på computeren, hver gang jeg har kameraet ude af kamerahuset – og hvis det ikke er nødvendigt at tage kameraet ud, lader jeg det sidde i (hvis det var tæt på sidste dyk, er det nok også tæt på næste). Og når jeg har taget kameraet ud og kopieret billederne over, så kigger jeg altid nøje på de o-ringe der sørger for, at kamerahuset er vandtæt. Der må ikke være noget skidt på dem, da det kan gøre det muligt for vandet at trænge ind til kameraet.

 

Mit første UV-kamera
Mit første UV-kamera
Mit første digitale UV-kamera
Mit første digitale UV-kamera