Vælg en side

Undervands makro i Danmark

27. december 2020

Fotografering af nøgensnegle i Danmark

Jeg har længe været fascineret af de flotte billeder af nøgensnegle fra Lillebælt, men tidligere havde jeg ikke en tørdragt, og vandet er for mig alt for koldt til våddragt herhjemme. Men Covid-19 har jo sat en stopper for alle rejser til varmere vande, og derfor har jeg fået købt mig en tørdragt og nu var turen kommet til et mere seriøst makro setup. Valget er faldet på et 90 mm makro objektiv fra Sony, og tilhørende port fra Nauticam.

Det er sværere, end jeg lige troede

Den første tur under overfladen på jagt efter nøgensnegle var i Ammoniakhavnen i Fredericia. Jeg var godt klar over, at nøgensnegle ikke er ret store – men at spotte dem viste sig at være sværere, end jeg have forestillet mig. Det første dyk gav ikke nogle billeder af nøgensnegle.

Andet dyk gik bedre i form af at få øje på nøgensnegle – jeg måtte have min dykkermakker Steen Absalon til at vise mig en, og derefter fik jeg selv øje på en. Det var en stor succes-oplevelse 🙂

Den største udfordring (udover at finde nøgensneglene) er at fokusere ordentligt på sneglene. De snegle jeg så, sad i gyngede frem og tilbage i strømmen, og der var ikke mange skarpe billeder, da jeg fik hentet billeder ind i Lightroom. Men der var nogle enkelte, og det betyder, at jeg jeg er i gang 🙂

Nyt grej på vej

For at gøre det lettere at fokusere, og se hvad jeg laver, har jeg bestil en ekstern monitor. Jeg er spændt på at de forskellige dele hjem – det krævede bestillinger fra tre webshops, og jeg håber at få det hele hjem inden nytår. Det burde gøre det væsentlig lettere for mig både at finde og fokusere på de kære nøgensnegle.

Nøgensnegl